четвъртък, 30 август 2012 г.

Сом-чудовище хванаха край Марица

Не е ясно колко време е продължила борбата с огромната риба

 

Уловът на грамадния сом е факт и зарадва рибарите от хасковско. Чудовището е дълго 210 сантиметров и тегло 50 килограма. Слуката е сполетяла Щерю Щерев, известен сред рибарите в онзи край като „Професора“. Опитният въдичар знае почти всички тънкости на речния риболов, тъй като от години замята край бреговете на Марица. Новината за интересния и рекорден улов пръв съобщи сайта haskovo.net.
Местните риболовци наричали сома „Чудовищният”. Местообитанието му е било едно тихо вирче край димитровградското село Черногорово. Хората потвърждават, че до този момент не е бил хващан толкова голям сом в река.
„От 50 години ловя риба, но не съм виждал такава през живота си!”, споделя Щерю.
Почти веднага щом се разбрало за улова, станало ясно че досега най-едрата риба, която е хващана в този регион е сом, който е тежал около 40 кг. Той е бил уловен преди години от от димитровградчанин.
Измъкването на сома и транспортирането му са се оказали истински предизвикателства, научаваме от Агенция „Фокус“.
Голямата риба ще бъде полята с доволно количество вино на приятелска софра с отбрани представители – дългогодишни речни рибари. По стара традиция, за подобен улов се полагали тежки почерпки. За да не избяга слуката.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар